مبانی نظری بازده سهام

دسته بندي : علوم انسانی » حسابداری
مبانی نظری بازده سهام در قالب word و در حجم 53 صفحه قابل ویرایش همراه با رفرنس های2023-2022-1403-1402

بخشی از متن:
افزایش قیمت سهام از یک دوره به دوره دیگر به عنوان سود سرمایه شناخته می شود، در حالی که سهامداران اقلیت، توانایی شرکت را برای تقسیم سود، محاسبه شده از طریق بازده سود تقسیمی، هدف قرار می دهند. سهامداران سعی می کنند سود حاصل از عدم تقسیم سود را مجدداً سرمایه گذاری کنند تا چشم انداز آینده شرکت بهتر باشد و بر افزایش قیمت سهام در آینده تأثیر بگذارد. قیمت سهام نشان دهنده انتظارات سرمایه گذاران در مورد جریان های نقدی آتی، توانایی شرکت برای ایجاد ارزش برای سهامداران است. این مطالعه با هدف تخمین اثر عوامل مالی سنتی بر بازده سهام انجام شده است. (رازک  وهمکاران2023).
یکی از خصیصه های اصلی بازارهای مالی، عکس العمل سریع در پاسخ به اطلاعات جدید است. هدف اصلی سرمایه گذاران در مواجه با اخبار، افزایش ثروت است. بازده سهام یکی از مهمترین فاکتورهای موردنظر سرمایه گذاران در بازار سرمایه است، و سرمایه گذاران، جهت افزایش ثروت درصدد کسب روشهایی برای کسب بازده بیشتر هستند. لذا، مدل های پیش بینی کننده بازده سهام می تواند منافع قابل توجهی را عاید آنان سازد(بداغی وهمکاران،1400).در اين مورد كه بازده مورد انتظار تابعي از ميزان ريسك يا نوسان پـذيري جريان هـاي نقـدي است بين صاحبنظران اختلاف نظري وجـود نـدارد. امـا در عين حال الگوي كاملي موجود نيست كه اول بيانگر رابطـه ريسك و بازده باشد و دوم به طور فراگيري مـورد پـذيرش عموم دست اندركاران و خبرگان بازار سرمايه باشد. اهميت رابطه ريسك و بازده و فقدان الگوي كامل و مورد پـذيرش اهل فن موجب شده اسـت تـا پژوهـشگران زيـادي بخـش عمده اي از تحقيقات خـود را بـه ايـن موضـوع اختـصاص دهند(آشوت بیادیان وهمکاران،1390).در چندین مطالعه ،پیش بینی پذیری سود بازده سهام مورد بررسی قرار گرفته است و قدرت پیش بینی برخی از متغیرهای شناخته شده مانند احساس سرمایه گذار،شاخص های کلان اقتصادی، عدم قطعیت اقتصادی را تحلیل می کنند(فتیتی وهادری ،2019).بازده سهام، دربردارنده کلیه عواید حاصل از نگهداری سهام به علاوه سود سرمایه ای است. از این رو، سرمایه گذاران در بازار سرمایه سعی دارند پس اندازهای خود را در سرمایه گذاری هایی صرف کنند که بیشترین بازده ی را داشته باشد(دیلمی و صفری گرایلی ،1395).چاوجونگ لی (2017)درموردعدم قطعیت توزیع و بازده سهام مطالعه ئ انجام دادند،آنهااهمیت تفاوت های توزیع برگشت را در مقیاس قیمت گذاری سهام آزمون کردند و نشان دادند که سهام با عدم اطمینان توزیع بیشتر ،بازدهی بیشتری را نشان می دهد و تفاوت بین بازده سهام با بالاترین و کمترین میزان عدم قطعیت توزیع به طور قابل توجهی  افزایش می یابد.همچنین هان  وهمکاران (2016)در بررسی چگونگی اندازه گیری تأثیرات بازده سهام عمومی (دولتی) با استفاده از یک مدل مرزی تصادفی فضایی  بیان کردند که تأثیرات ناگهانی سهام عمومی می تواند در بازده تولید و ترکیب وابستگی های فضایی بسیار مهم باشد.یکی از معیارهای اساسی برای تصمیم‏گیری در بورس اوراق بهادار، بازده سهام است. بازده سهام خود به‌تنهایی محتوای اطلاعاتی دارد و بیشتر سرمایه‏گذاران بالفعل و بالقوه در تجزیه و تحلیل مالی و پیش‌بینی‏ها از آن استفاده می‏کنند . در حال حاضر، سرمایه‏گذاران با ایجاد پل ارتباطی بین بازده سهام و سایر اطلاعات مالی و غیر‏مالی، تا حدودی بازده سهام را می‌توانند پیش‌بینی کنند (عسگرنژاد نوری ،1397).
2-2- مبانی نظری بازده سهام 
وجود یک اقتصاد پویا مستلزم بازار سرمایه ای کارا و فعال است که اطلاعات به شکل صحیح و قابل اتکا در آن جریان داشته باشد. ایجاد چنین جریانی از اطلاعات زمانی امکان پذیر است که مدل هایی کاربردی و با مبانی نظری مناسب در خصوص تحلیل اطلاعات در اختیار سرمایه گذاران و تحلیل گران مالی قرار گیرد تا آنها را در تصمیم گیریهای مالی یاری رساند. یکی از مهمترین تصمیماتی که بطور روزمره در بازار سرمایه اتخاذ میگردد، تصمیمات مرتبط با خرید و فروش سهام است. بنابراین سهامداران بالقوه و بالفعل بازار همواره در جستجوی راه حل مناسبی برای کشف مدل بازده سهام هستند تا بدینوسیله ثروت خود را حداکثر نمایند. در پاسخ به این نیاز سرمایه گذاران، پژوهشگران حوزه حسابداری و مدیریت مالی در طی دهه های اخیر در پی یافتن مدلی مناسب جهت پیش بینی بازده سهام و قیمت گذاری آن بوده اند. در این راه مدلهای مختلفی ارائه شده که هر یک به نوبه خود دارای نقاط قوت و ضعفی بوده اند. برخی از لحاظ کمبود مبانی نظری مناسب دارای ضعف بوده و برخی دیگر علی رغم بهره بردن از مبانی نظری مناسب در عمل کارایی مناسبی از خود نشان نداده اند. مشکل دیگر در ارائه مدلی مناسب در راستای هدف مذکور، نوع داده های مورد استفاده در مدل است. اینکه آیا باید از دادههای بازار استفاده شود یا اینکه خصوصیات شرکت را نیز در مدل استفاده نمود و یا اینکه اساساً استفاده از دادههای حسابداری، اقتصادی و یا بازار باید مالک قرار بگیرد موضوع بحث بوده است(کمالی وهمکاران،1395).

فهرست مطالب:
2-1- مقدمه
2-2- مبانی نظری بازده سهام
2-2-1- مفهوم و ماهيت سرمايه گذاري
2-2-1-1- فلسفه سرمایه گذاری
2-2-1-2- انواع سرمايه گذاري
2-2-1-3- روش های تحلیل سرمایه گذاری
2-2-2-مفاهیم بازده سهام
2-2-3- روش هاي محاسبه نرخ بازده
الف) بازده تاريخي (مربوط به دوران گذشته)
ب) محاسبه ي نرخ بازده مورد انتظار(محاسبه بازده سال هاي آتي)
2-2-4-سیر تحول نظریه های مالی و سرمایه گذاری
2-2-4-1- نظریه‌های مالی مدرن
2-2-5- ارائه مدل قیمت‌گذاری دارایی‌های سرمایه‌ای
2-2-5-1- قیمت‌گذاری دارایی‌های سرمایه‌ای (CAPM)
2-2-5-2- نقض مدل CAPM
2-2-6- عوامل مؤثر بر بازدهی سهام
2-2-6-1- اندازه شرکت
2-2-6-2- نسبت ارزش دفتری به بازاری
2-2-6-3- روند حرکت سهام
الف) استراتژی‌های روند حرکت سهام
ب) استراتژی روند معکوس سهام:
2-2-6-4- اهرم مالی
2-2-7- مفاهیم مربوط به بازار محصول
2-2-7-1- ساختار بازار (صنعت)
2-2-7-2- انواع بازار از نظر درجه رقابت
2-2-7-2-1- بازار رقابت کامل
2-2-7-2-2- بازار انحصار کامل
2-2-7-2-3- بازار انحصار چندجانبه
2-2-7-2-4- بازار رقابت انحصاری
2-2-8- تمرکز بازار
2-2-8-1- طبقه‌بندی صنعت
2-2-8-2- قدرت بازار
2-2-8-2-1- شاخص‌های قدرت بازار
2-2-8-3- ساختار بازار و بازده سهام
2-2-8-4- مفهوم تخریب خلاق (ریسک نوآوری)
2-2-8-5- مفهوم ساختار - رفتار - عملکرد
2-3- اهمیت و ضرورت مطالعه بازده سهام
2-4- پیشینه تحقیقات انجام شده در مورد بازده سهام
2-4-1- پیشینه داخلی تحقیقات انجام شده بازده سهام 1403-1402
2-4-2- پیشینه خارجی تحقیقات انجام شده بازده سهام 2023-2022
منابع...................
دسته بندی: علوم انسانی » حسابداری

تعداد مشاهده: 3871 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش و دارای منبع

تعداد صفحات: 53

حجم فایل:160 کیلوبایت

 قیمت: 120,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252